به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) مراسم رونمایی از سردیس شهید علیاصغر حسینیمحراب، شهید ورزشکار مشهدی، در محل تالار اجتماعات شهید رسول دوستمحمدی در ادارهکل ورزش و جوانان استان خراسانرضوی برگزار شد. در این مراسم، از خانواده شهید ورزشکار تا سردار یوسف علیزاده مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاعمقدس، حجتالاسلاموالمسلمین عسکری سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری، سرپرست مدیرکلی ادارهکل ورزش و جوانان استان و جمعی از رؤسای هیئتهای ورزشی و پیشکسوتان ورزش مشهد حضور داشتند.
علیرضا حسینیمحراب، فرزند شهید علیاصغر حسینیمحراب، میهمان ویژه مراسم روز گذشته بود و در گفتوگو با شهرآراورزشی خاطرات جالبی از پدرش بازگو کرد. او پدرش را اینطور معرفی کرد: «شهید علیاصغر حسینیمحراب متولد ۱۳۴۰ در محله سیمتری طلاب مشهد بود.»
او که هیچوقت پدرش را ندیده و تنها چند ماه بعد از شهادت پدر دیده به جهان گشوده است، افزود: «پدرم در دبیرستان آیتالله کاشانی مشهد درس میخواند و معلم ورزش ایشان، استاد هادی عامل بودند. به هر حال هادی عامل، استعداد پدرم را آنجا کشف کردند و بعد از آن بود که پدرم به سمت و سوی ورزش کشتی کشیده شد. البته پدرم در کنار کشتی، دروازهبانی فوتبال هم میکرد و در رشتههای رزمی فعالیت داشت.»
وی خاطرنشان کرد: «شهید حسینیمحراب چوخه هم میگرفت و بعداً جذب باشگاه راهآهن مشهد شد و با تیم کشتی راهآهن توانست عناوین مختلفی را هم چه در سطح مشهد و استان و چه کشوری به دست آورد.»
فرزند شهید حسینیمحراب از ورود پدرش به جبهههای حق علیه باطل اینگونه گفت: «بعد انقلاب، پدرم در مسجد رضوی بولوار امت عضو بسیج شد و سال ۶۱ هم توسط شهید کاوه، لباس پاسداری به تن کرد. بعد از آن بود که مرحله به مرحله پدرم در جبهه فعالیت کرد. فرمانده تیپ، فرمانده یگان دریایی و فرماندهی اطلاعات عملیات از دیگر درجههای ایشان در دوران جنگ بود.»
علیرضا حسینیمحراب خاطره شهادت پدرش را که از اطرافیان شنیده است، اینچنین تعریف کرد: «سال ۶۵ و در جریان عملیات کربلای ۵، زمانی که پدرم ۲۵ سال سن داشت، روی پُل ۲ حجری عراق در حالی که با موتور جلوتر از سربازان در حرکت بود، مورد اصابت راکت هواپیماهای عراقی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.»
سرهنگ سیدمسعود نظام، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان خراسانرضوی، در حاشیه مراسم روز گذشته، به شهرآراورزشی گفت: «از سال ۱۳۸۹، هرساله یکی از شهدای ورزشکار به عنوان شهید شاخص عرصه ورزش از سوی سازمان بسیج ورزشکاران کشور معرفی میشود و مفتخریم که بالاخره نوبت به شهدای ورزشکار خراسانرضوی و شهید علیاصغر حسینیمحراب رسید.»
وی افزود: «هدف از برگزاری این مراسم هم ارائه الگوهای اخلاقی و معرفی شهدا به عنوان الگوهای برتر در بین ورزشکاران است. الگوهای پهلوانی که در مرام این عزیزان بود و امیدواریم خصلتهای ویژه این شهدا سرلوحه ورزشکاران ما قرار بگیرد.»
نظام خاطرنشان کرد: «استان خراسانرضوی ۴۲۵ شهید ورزشکار دارد که اطلاعات ۱۷۰ تن از این شهدا تاکنون در سامانه کشوری «شهدای ورزشکار» بارگذاری شده و در دسترس عموم است.»
وی تصریح کرد: «در کل کشور، قریب به ۵ هزار شهید ورزشکار داریم.»
هادی عامل، مربی و کاشف شهید علیاصغر حسینیمحراب که به دلیل حضور در تهران نتوانسته بود خودش را به این مراسم برساند، در گفتوگو با شهرآراورزشی گفت: «راستش آن سالها من در دبیرستان کاشانی معلم ورزش بودم و وقتی دیدم شهید بدن ورزیده و انرژی زیادی دارد، او را به سمت ورزش کشتی بردم.»
وی افزود: «شهید حسینیمحراب افتخارات زیادی، از قهرمانی مشهد و استان تا نایبقهرمانی کشور را در دوران ورزشی خود به دست آورد و کشتیگیر خوبی بود. ابتدا در وزن ۷۴ کیلوگرم و بعدتر در وزن ۸۲ کشتی میگرفت.»
عامل ادامه داد: «گاهیوقتها که علیاصغر حریف تمرینی نداشت، خودم با او روی تشک سرشاخ میشدم. جوان بسیار باصفا و خندهرویی بود.»
عامل با اشاره به خاطرهای جالب از شهید، گفت: «هر وقت از جبهه میآمد، به من سرمیزد و کلی با هم صفا میکردیم. یکبار به من گفت در یک عملیاتی با عراقیها نبرد تنبهتن داشتیم و آن فن کولانداز را که به من یاد دادی، روی عراقی اجرا کردم. علیاصغر در زیرگیری و کولانداز خبره بود.»
شهر مشهد به عنوان یک شهر شهیدپرور در تاریخ انقلاب اسلامی شناخته میشود که شهدای ورزشکار شاخصی هم داشته است. علاوه بر شهید علیاصغر حسینیمحراب، شهیدان نورالله کاظمیان، علیاصغر رضایی، مهدی منتجبی و صارم نمونههای برجستهای از شهدای ورزشکار شهرمان هستند که نهتنها در میدان ورزش، بلکه در میدان غیرت و شجاعت هم درخشیدهاند و نامشان برای همیشه ماندگار شده است.